Sorijano: Liga šampiona nam nije glavni cilj

Španac Feran Sorijano izvršni direktor Mančester Junajteda, istakao je da vjeruje da će klub jednog dana osvojiti fudbalsku Ligu šampiona.

Kada je riječ o titulama, ovaj engleski klub je u proteklih 11 godina osvojio šest titula u engleskom prvenstvu.

Međutim, ljubitelji ovog kluba i dalje čekaju na osvajanje trofeja u Ligi šampiona, a samo jednom su igrali u finalu ovog takmičenja i to 2021. kada su poraženi od Čelsija.

“Liga šampiona nam nije glavni cilj, jer u tom takmičenju postoji uticaj sreće. Uvijek može da vam se dogodi neka loša utakmica. Ako vam se to desi u polufinalu onda ispadate. Ko osvoji Premijer ligu najbolji je tim u engleskom prvenstvu. Mi uvijek pričamo da u Premijer ligi zarađujemo za hleb i od nje živimo. Bilo bi lijepo da osvojimo Ligu šampiona, ali nismo opsjednuti, jer smo strpljivi. Osvojićemo je u pravo vrijeme”, rekao je Sorijano.

On se osvrnuo na prošlogodišnje takmičenje Lige šampiona i dodao da je madridski Real imao sreće.

“Mogao bih da kažem da su zaslužili da izgube od Pari Sen Žermena, Čelsija, Liverpula i nas. Međutim, ljudi se ne sjećaju 80-tih i 90-tih godina prošlog vijeka kada je Real sa Emiliom Butragenjom imao sjajan tim, jedan od najboljih u istoriji, pa nije uspio da osvoji Ligu šampiona”, zaključio je direktor Sitija Feran Sorijano.