SRBIJA I DEFINITIVNO IDE NA EURO: Neriješeno sa Bugarima u Leskovcu!

Fudbalska reprezentacija Srbije odnijela je bod u utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za EURO 2024. protiv Bugarske, što je bilo sasvim dovoljno da obezbijede kartu za Njemačku.

Sjajno je Srbija otvorila meč, što se i vidjelo već u 17. minutu, kada je nakon dobre akcije i asistencije Gudelja, mrežu Bugarske tresao Miloš Veljković.

Par minuta kasnije sjajnu priliku imao je i Mitrović, koji je sa deset metara pokušao glavom, ali je dobro odreagovao Naumov i izbacio loptu u korner.

Imali su do kraja prvog dijela utakmice još po jednu šansu obje reprezentacije, ali su na pauzu ipak otišli pri rezultatu 1:0.

Samo 15 minuta nakon što je sudija svirao za početak drugog dijela utakmice, Bugarska je golom kaznila loše otvaranje “Orlova“. Rusev je bio strijelac.

Nije Stojković tada želio da se pomiri sa takvim rezultatom, pa je nakon toga uveo u igru Dušana Vlahovića.

No, devet minuta kasnije, Bugarska je preokrenula. Despodov je umakao odbrani Srbije i lako savladao Milinković-Savića za 1:2.

U igru su nakon toga ušli i Ilić i Radonjić, što se ispostavilo kao dobra odluka, pošto je Srbija dobila sjajnu priliku. Tadić je uputio sjajan centaršut do Babića, koji ga je krunisao golom.

Do kraja utakmice, uzalud su pokušavali reprezentativci da postignu gol kako bi dokazali dominaciju na svom terenu, ali do njega nije došlo. Utakmica je završena 2:2.

Ovo je prvo Evropsko prvenstvo na kom će Srbija učestvovati kao samostalna zemlja, pošro je na prethodnom, 2000. godine, nastupala pod nazivom SR Jugoslavija.