"Pripreme u Antaliji pravi potez, selektor je naišao na grupu pravih, poštenih momaka"

Stefan Savić nije igrao prvu utakmicu protiv Bjeloruije, ali će sjutra zauzeti mjesto u posljednjoj liniji naše reprezentacije.

Crna Gora će sjutra protiv Sjeverne Makedonije željeti da pobjedom uspješno završi sedmodnevne pripreme u Antaliji.

“Spreman sam za sjutrašnju utakmicu. Kao što je slektor najavio dobiću priliku. Nastojaćemo da ostvarimo jedan pozitivan rezultat što je uvijek i cilj, ali prvenstveno trudićemo se da sprovedemo zamisli selektora na terenu i da dođemo do igre kojoj težimo i dočekamo spremni septembarske mečeve i početak Lige nacija”, rekao je Stefan Savić.

Utakmicu protiv Bjelorusije sa klupe za rezerve je posmatrao fudbaler Atletiko Madrida koji je zadovoljan saradnjom sa novim selektorom “hrabrih sokola”.

“Izgledalo je dosta dobro svi smo zadovoljni radom i uslovima. Selektor je imao priliku da što bolje upozna ekipu i mislim da je pravi potez što smo došli u Antaliju. Svakodnevno radimo da se što bolje upoznamo sa selektorom i stručnim štabom”, rekao je Savić i dodao:

“Selektor je naišao na jednu grupu pravih, poštenih momaka koji imaju takav odnos prema ovoj reprezentaciji i dresu sa nacionalnim grbom. Sigruno da ćemo dati maksimum da mu pomognemo da napravi jednu ekipu koja će moći da se suprostavi narednim rivalima”.

Ono što je atipično u odnosu na ranija okupljanja, Crna Gora se priprema u Antaliji pa će to biti prilika da igrači što više vremena provedu zajedno sa novim selektorom.

“Uvijek volimo da dođemo u Crnu Goru i igramo pred našom familijom i publikom ali ovaj put je ovo pravi potez dolaskom novog selektora. Mislim da smo 12 ili 13 sati non stop zajedno i imamo sjajne uslove koje nemamo u Crnoj Gori”, rekao je Savić i dodao da loši tereni i podloga na stadionu pod Goricom nisu alibi za loše rezultate ove reprezentacije.

“Od prvog mog dana u reprezentaciji nastojim da se domognemo velikog takmičenja. Nije lako zbog velikih reprezentacija koje računaju na igrače koji su nosioci u velikim klubovima ali uz malo sreće i naše kvalitete siguran sam da ćemo doći do velikog takmičenja. Nadam se da će to biti moja generacija ali ako ne moja sigurno neka od budućih generacija”, rekao je Savić.

U Atletiko Madridu trener Čolo Simeone forsira igru sa tri igrača pozadi, dok u reprezentaciji selektor neće forsirati formaciju sa tri igrača u half liniji.

“Nekad se branimo sa četiri nekad sa tri pozadi. Svi sistemi su različiti u zavisnosti od toka utakmice. Već sam navikao na to. U Fiorentini sam igrao sa tri, Sitiju sa četiri, Partizanu takođe protiv selektora “; uz osmjeh je prokometarisao Savić pitanje vezano za formaciju kojom se prisjetio rivalstva dok je Prosinečki sjedio na klupi Crvene zvezde i istako da mu nije problem prilagođavanje.

Omladinska reprezentacija je pobjedom nad Izraelom zadržala šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

“Obradovali su nas sa tim golom u posljednjem minutu. Vjerujem u njih i nadam se da će nas obradovati probiti led i stići do Evropskog prvenstva. Iznenađuje me što Adžić ne igra u klubu. Zaista šteta da jedan takav biser crnogorskog fudbala nema minutažu, a ,nogo je bitno da izbacimo neke nove igrače i generacije koje će značiti ovoj reprezentaciji. Sigruno sam da ima potencijal da se nađe i u A reprezentaciji, a vjerujem da će se i u Juventusu izboriti za minutažu”, zaključio je Savić.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!