STEFAN SAVIĆ: Dok god šanse postoje, treba se nadati

Nakon što je propustio utakmicu protiv Litvanije zbog kartona Stevan Savić predvodiće odbranu Crne Gore u sjutrašnjem duelu protiv Mađarske.

“Sokoli” će u posljednjoj rundi gostovati Mađarima koji su kolo prije kraja obezbijedili plasman u Njemačku.

S druge strane, našoj ekipi je potrebna pobjeda na “Puškašu” uz poraz Srbije u Leskovcu od Bugarske.

“Šteta što su Bugari pirmili gol u 97. minutu. Da su uspjeli da ostvoje bod, imali bi šansu da dođemo do Evropsko prvenstvo. Ekipa je protiv Litvanije izašla veoma ozbiljno. Smatram da smo odigrali jednu od boljih utakmica i to je pozitivna reakcija našeg tima zbog koje moramo biti zadovoljni“, rekao je Savić na početku konferencije za medije na stadionu “Ferenc Puškaš”.

Štoper Atletika dodao da se treba nadati dok god ima šansi za plasman na EURO.

“Dok god šanse postoje, treba se nadati. Fudbal čudna igra i sve je moguće. I da nemamo šansi, izašli bi da se takmičimo. Očekujem kvalitetnu utakmicu u dobroj atmsosferi, pokušaćemo da uradimo sve što je do nas, da dobijemo utakmicu”, kazao je zamjenik kapitena naše selekcije.

S obzirom na to da su ispunili cilj, Mađari nemaju prevelik rezultatski imperativ u sjutrašnjem meču.

“Mač sa dvije oštrice pošto nemaju rezultatski pritisak. Ono što je najbitnije je da preobamo da damo sve od sebe. Da ostvarimo dobar rezultat. Znamo da je dosta teško, osluškivaćemo dešavanja iz Leskovca”, rekao je Savić koji je naglasio da je spreman i da se dobro osjeća.

Crna Gora i Mađarska do sada su se sastali četiri puta, a naš tim nema nijedan poraz.

“Nijesam znao podatak da nijesmo izgubili nijednom od njih. Svaka utakmica je priča za sebe i treba samo gledati u budućnost. Oni su pokazali da su kvalitetni, da su sjajni kao ekipa. Oni nemaju imperativ pobjede, što može da bude olakšavajuća okolnost za nas. Ipak, sigurno da će odigrati najbolje što znaju kako bi proslavili plasman na EURO”, zaključio je Stefan .