Stojković: Mnogo stvari da se isprave

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, uprkos pobjedi u Larnaki, nije u potpunosti zadovoljan.

Srbija je savladala Kipar rezultatom 1:0.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

“Meč sa Kiprom pamtićemo po nekoliko stvari… Pobjeda, takva-kakva je. Taj jedan gol je bio dovoljan. Rekord: Dušana Tadića. Debitovao je mladi Baždar. Promašen jedanaesterac Mitrovića. Ima mnogo stvari da se isprave i analiziraju. Bilo je dobrih, ali i loših stvari. U ovom martovskom okupljanju najvažnije je da su svi igrači dobili šansu. Najbitnije da sam vidio što sam želio da vidim i da sam dobio informacije koje će mi služiti za buduće”, rekao je Stojković.

“Prvi deo meča sa Kipranima je bio zaista korektno odigran u fizičkom smislu. Izašli smo u visok presing, stvorili nekoliko šansi, poveli, promašili penal… Moguće da smo postigli gol iz jedanaesterca da bi meč otišao u potpuno drugačijem pravcu – imali bismo veću kontrolu. Ovako Kiprani su stekli samopouzdanje, pogotovo u nastavku. Iako smo promijenili mnogo igrača, ali sigurno da jedan ritam treba da se drži svih 90 minuta”, naglasio je Stojković.

Piksi ne žali za ovakvim martovskim prozorom, jer je EURO 2024 u junu.

“Martovski prozor je takav-kakav je. U junu nas čeka glazura tima i finalizacija onoga za šta se spremamo. Sigurno da će mečevi protiv Austrije i Švedske dati mnoge odgovore kakvi ćemo biti na Prvenstvu Evrope. Najozbiljnije shvataću te provjere bez obzira na prijateljski karakter. Biće dovoljno vremena da ispratimo formu i minutažu u klubovima potencijalnih učesnika na EVRO u Njemačkoj. Ne treba zaboraviti grupu igrača koja nije bila na spisku na ovom martovskom okupljanju sa njihovim povratkom bićemo moćniji i jači”, zaključio je Stojković.

Zatim se dotakao Tadića

“Čestitam Tadiću. Zbog njegovog jubileja je dobro da smo pobijedili da može da pamti rekord sa pobjedom. Dušan je igrač koji dugo traje. Igrom i ponašanjem potpuno zaslužuje rekord svaka mu čast”, zaključio je Piksi.