MARKOVIĆ: Nije bilo lako

Kapiten Partizana Svetozar Marković, oglasio se nakon pobjede Partizana i prolaska dalje u kvalifikacijama za Ligu Konferencija.

Partizan je poslije velike drame i penal serije uspio da eliminiše Sabah i plasira se u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu Konferencija.

Kapiten crno-bijelih Svetozar Marković rekao je da je oduševljem atmosferom i analizirao je meč.

”Fenomalni su utisci, svi koji su gledali imaju takav osjećaj i igrali smo veoma dobro, možda prvih 15. minuta nijesmo dok nijesmo ušli lijepo u utakmicu i onda potom bili dominantan tim na terenu i zasluženo smo pobijedili.” kaže Marković.

Ističe da nije bilo lako gledati posljednji penal.

”Nije bilo lako, navijali smo da Aca odbrani penal i on je to uradio pa su morali ponovo da šutiraju. Nemamo mnogo vremena da slavimo, okrećemo se drugim utakmicama. Kao što sam već rekao, sjajna atmosfera, nedostaje nam južna tribina, ali su na istoku i zapadu fantastično navijali.”

Slijedi duel protiv danskog Nordsjelanda.

”Mislim da nam je najvažnija utakmica u nedjelju, a onda tek Danci jer neće biti lako sljedećeg četvrtka pošto tek poslije nedjelje možemo da se okrenemo Nordsjelandu. Baš smo 2018. godine igrali sa njima.’‘ zaključio je kapiten crno-bijelih.