TANJEVIĆ O FAVORITIMA MUNDOBASKETA: Ne znam da li je Amerika bolja od Kanade

U nedjelju ćemo saznati novog šampiona svijeta u košarci, u izjavi za srpski “Sportski žurnal” nekadašnji selektor Crne Gore Bogdan Tanjević iznio je svoja očekivanja pred završnicu Mundobasketa.

Legendarni košarkaški trener pohvalio je svog kolegu na klupi Srbije, Svetislava Pešića za rezultat koji je ostavario na ovom šampionatu.

“Igra izuzetno, ostvaren je izvanredan rezultat samim plasmanom na Olimpijske igre. Ne sjećam se da sam ikada od 2007. kada je Srbija postala samostalna država gledao reprezentaciju da bolje igra. Pobijeđena je Litvanija koja je možda bila i najpripremljenija ekipa na Mundobasketu, igrala je sjajno, bila je bez poraza. A razbijena je, zaista najboljom izvjedbom Srbije. Svetislav Pešić ima ogromno znanje, strašno je pripremio ekipu”, rekao je Tanjević za “Sportski žurnal”.

Uporedio je i selekcije Amerike i Kanade koji su glavni favoriti za osvajanje titule.

“Boga mi ne znam da li je Amerika bolja od Kanade. Uopšte nisam siguran. Đordi Fernandez, selektor Kanade, Španac, jedan od najboljih njihovih trenera, imaju ih i za izvoz očito, odlično je pripremio tim, igraju visokokvalitetno, drže formu, isijavaju neviđenu energiju. Najbolji igrači su im u NBA, protagonisti su. Zaista ne znam da li su slabiji od SAD”.

Tanjević smatra da je za pobjedu Srbije protiv Kanade potrebno da ponovi igru od prije dva dana.

“Isto kao protiv Litvanije. Pešić je sjajno postavio igru, ne bi Srbija igrala bolje ni da su tu Nikola Jokić i Vasilije Micić. Bila bi jača sigurno, ali bolju košarku ne bi demonstrirala. Ovi momci zajedno dišu sve vrijeme. Nikada nisam volio igrače sa posebnim statusom”, smatra Bogdan Tanjević.

Pročitajte i ovo: