TUHEL: Jednom nije dovoljno, hoću ponovo na krov Evrope sa Bajernom

Trener Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel rekao je da želi da taj klub pobijedi u svim takmičenjima u kojima će učestvovati sledeće sezone – Bundesligi, Kupu Njemačke i Ligi šampiona.

Trener tog kluba izjavio je i to da se nije zasitio uspjeha kada je prvi put slavio na krovu Evrope sa Čelsijem 2021. godine, već ga je to dodatno motivisalo da isto ponovi sa Bajernom.

Tuhel je već sada donio odluku o tome kako želi da završi ovu sezonu i nije skromno birao.

„Mislim da nijedan trener koji je ranije bio na klupi Bajerna ne može da kaže da očekuje da Bavarci budu bilo gdje osim na vrhu. Želimo da budemo šampioni i da se ponovo nađemo u finalu Kupa, kao i da budemo jedni od konkurenata za osvajanje Lige šampiona. Osjećao sam se čudno kada sam sa Čelsijem postao prvak Evrope – naporno sam radio ka ostvarenju sna, koji u tom procesu postaje jasan cilj. To dostignuće iznenađujuće slabo utiče na vas kada se taj trofej nađe u vašim rukama.“ rekao je Tuhel.

„Da mi je neko to ranije rekao, bio bih baš iznenađen. Vrlo brzo me je prošao taj osjećaj ispunjenosti. To je dobra stvar – znači da ću i naredne izazove ozbiljno shvatiti. Moji lični standardi postaju još viši i to me motiviše da dodatno napredujem.“ zaključio je na kraju.

Tuhel je u Bajern stigao na proljeće, kada su čelnici tog kluba odlučili da prekinu saradnju sa Julijanom Nagelsmanom.