Đovani Van Bronkhorst preuzeo Bešiktaš

Holandski stručnjak, Đovani Van Bronkhorst, novi je trener Bešiktaša.

Nakon što je bio blizu dogovora sa Murinjom, ali je Fenrbahče bio brži i oteo mu portugalskog stručnjaka, Bešiktaš je krenuo u akciju da nađe nekoga ko bio najbolja opcija da preuzme klub.

Pominjali su se pojedini turski treneri, zatim hrvatski Slaven Bilić, ali se turski klub na kraju odlučio za uspješnog holansdkog trenera, Van Bronkhorsta, sa kojim je potpisao ugovor na dvije sezone, uz mogućnost da se saradnja produži još jednu godinu.

Bešiktaš je sezonu završio na šestom mestu, čime iz uprave kluba nisu bili zadovoljni, pa su raskinuli saradnju sa privremenim trenerom Serdarom Topraktepeom koji je vodio klub od aprila, kada je klub otpustio Fernanda Santoša.

Turski klub je odlučio da dovede poznato ime kao što je Van Bronkhorst, jer u narednoj sezoni ima velike planove, osim borbe u domaćem šampionatu, izborio se i za kvalifikacije za Ligu Evrope.

Holanđanin je u dosadašnjem dijelu trenerske karijere bilježio uspjehe sa Fejnordom koji je predvodio četiri godine i sa kojim je jednom bio šampion i dva puta osvajač kupa.Osim Fejnorda uspješan je bio i na klupi Rendžersa sa kojim je osvojio škotski kup i došao do finala Lige Evrope.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.