Kristijan Pulišić: Biću spreman za meč sa Holandijom

Američki reprezentativac Kristijan Pulišić, sinoć je postigao pobjednički gol protiv Irana, prilikom koga se i povrijedio, i lansirao svoju reprezentaciju u nokaut fazu, gdje će se sastati sa Holandijom.

Kristijan Pulišić je, nakon sinoćnje pobjede, potvrdio da će biti spreman za meč osmine finala Mundijala u Kataru, gdje će SAD igrati protiv Holandije.

On je sinoć postigao jedini gol za svoj tim u pobjedi nad Iranom, prilikom koga se i povrijedio, zbog sudara sa golmanom Beiranvandom. Iz igre je izašao na poluvremenu, a potom prebačen u bolnicu.

‘Ponosan sam na svoje saigrače, mogu da kažem da ću biti spreman za subotu, ne brinite ništa.’ objavio je Kristijan Pulišić na društvenim mrežama.

Kristijan Pulišić
photo: twitter/brfootball

Selektor SAD-a Greg Berhalter rekao je da je razgovarao sa fudbalerom Čelsija.

‘Morali smo da razgovaramo sa njim, dobro je raspoložen. Sjajno je kada imate najboljeg fudbalera koji svojim radom daje najbolji primjer drugima jer najviše rade.’ rekao je Berhalter.

Kristijan Pulišić je odigrao 54. utakmice za SAD i postigao 21. pogodatk. U Čelsiju je od 2019. godine, ali spominje se da bi uskoro mogao promijeniti sredinu, jer kod Potera ne dobija zadovoljavajuću minutažu.