Piksi: Osjećamo frustraciju zbog rezultata, greške su nas skupo koštale

Nakon nevjerovatne utakmice i remija protiv Kameruna, selektor Srbije Dragan Piksi Stojković sumirao je utiske.

U utakmici drugog kola grupne faze na Svjetskom prvenstvu, Srbija i Kamerun odigrali su 3:3.

“Nema dileme da je ovo najzanimljivi meč, sad kako je nama trenerima. Osjećamo frustraciju nakon meča. Imati prednost od 3:1 na ovom nivou je zaista velika prednost i treba biti pametan da privedete kraju kako želite. Mislim da su nas neke greške skupo koštale. Apsolutno nepotrebno izlaženje zadnje linije. To je zabranjeno u fudbalu na visokom nivou. Izuzetno zahtjevna utakmica. Mislim da smo bolji od Kameruna, ali rezultat kaže 3:3”, rekao je Stojković i dodao:

“Uspjeli smo da stvorimo kolosalne šanse, ne znam kako je ono moglo da se promaši. Ono što je ekipa smo koja može da napravi šanse.”

Povrede ponovo prave probleme “orlovima”.

“Imali smo prinudne izmjene ponovo danas. Pavlović i Veljković, dva centralna beka. Nije alibi, ali mi je krivo što moram da ih mijenjam zbog povreda”, ističe Piksi.

Srbija sada zavisi od meča Brazil – , a tek nakon istog biće poznato kakve su šanse “orlovima” za plasman u narednu fazu.

“Moramo da navijamo za Brazil. Gledaćemo tu utakmicu. Na ovom Svjetskom prvenstvu nije lako pobijediti. Moramo da se odmorimo i čekamo kraj te utakmice da vidimo na čemu smo. Sad moramo da vidimo kakvo je stanje sa igračima, da znamo na koga možemo da računamo. Ponovo kažem, šteta. Mogli smo da tri boda koja bi nam značila”, zaključio je Piksi.

PROČITAJTE JOŠ: