ABA LIGA: Mornar oštećen u finišu, Mihailović nije napravio faul nad Vedersom

Posle spornih sudijskih odluka na jučerašnjoj utakmici 15. kola između Budućnosti i Mornara u Podgorici, oglasili su se iz ABA lige.

ABA liga je analizirala dvije sporne situacije iz finiša utakmice.

Prilikom faula Tanaskovića nad Lukovićem pri rezultatu 83:82 za domaću ekipu, sudije su napravile grešku.

Umjesto nesportskog faula nad centrom Mornara, sudije su i pored pregledanog snimka zaključile da je košarkaš Budućnosti napravio običan faul.

“Na 32 sekunde prije kraja i pored provjere, arbitri su dosudili faul Nikoli Tanaskoviću nad Urošem Lukovićem. Ovo nije bila ispravna odluka. Nesportska greška, u skladu sa pravilima igre, stav 37.1.1. član 2 i dodaci koje je odobrila ECA, koja se odnose na prekomjeran, čvrst kontakt, koji igrač čini u pokušaju da dohvati loptu”.

Sporni momenat u posljednjoj sekundi četvrte četvrtine i faul koji su Barani tražila posle kontakta Mihailovića pri šutu Vedersa, iz ABA lige su okarakterisali kao dobru odluku sudija.

“Sekund prije kraja dogodila se situacija da je igrač Mornara Markus Veders šutirao za tri poena, a igrač Budućnosti Vladimir Mihailović, sa licem okrenutim prema njemu i pravilnog odbrambenog stave, visoko skočio u granicama svog ‘cilindra’ i odbrambenog položaja. Igrač sa loptom Markus Veders je svojim potezom napravio kontakt sa Vladimirom Mihailovićem. Sudije su pravilno procenile situaciju, jer su odlučile da ništa ne dosude”, saopšteno je iz ABA lige.