ADAM HANGA: Borićemo se do kraja

Mađarski košarkaš Adam Hanga govorio je nakon trijumfa njegove ekipe nad Partizanom u ‘vječitom derbiju’ 19. kola Evrolige.

Crveno-bijeli su u potpunosti nadigrali gradske rivale i tokom većeg dijela utakmice imali su visokih 20 poena prednosti, da bi na kraju Partizan koliko-toliko ublažio poraz i konačan rezultat bio je 88:72.

”Nevjerovatno iskustvo, sjajno iskustvo. Pokazali smo da možemo da igramo kao tim. Ove posljednje dvije utakmice su nam pokazale kako treba da igramo. Ništa više. Hvala navijačima, iskustvo koje se desi jednom u životu. Nadam se da će toga biti još. Nemamo vremena za slavlje kao što je trener rekao. Nijesmo još uvek na poziciji gdje želimo da budemo u Evroligi. Garantujem da ćemo se boriti i kroz dobre i loše trenutke i da ćemo ići gdje želimo.” započeo je Hanga.

Potom je otkrio šta je bio ključ trijumfa nad Partizanom.

”Od kako je tu trener Sferopulos igramo koncentrisano. U napadu smo znali šta da napadamo i igrali smo veoma pametnu košarku danas. Najvažnije je što smo igrali kao tim. Branko je imao pet faulova, ali tih pet faulova su bili ključni za nas. Svi momci su pokazali kako treba da se igra.” poručio je Adam.

Takođe, pohvalio je i sjajno izdanje Fredija Gilespija, koji je odigrao najbolju utakmicu u karijeri, kad je u pitanju Evroliga.

”Sigurno. Bio je fokusiran i konačno imamo veliko tijelo. Imamo momke koji u smislu težine nisu na nivou Evrolige. Dao je svoj maksimum, hvatao je skokove i biće vrlo važan za nas. Tobi, isto nije igrao danas, ali protiv Fenerbahčea je odigrao sjajno. Svi su važni, čak i igrači koji ne postignu koš. Mi smo porodica i moramo da ostanemo zajedno.” zaključio je Adam Hanga.