PANAJOTIS ANGELOPULOS: Spanulis je najveći igrač u istoriji Olimpijakosa

Panajotis Angelopulos, koji je zajedno sa bratom Jorgosom vlasnik Olimpijakosa, rekao je da je Vasilis Spanulis najveći igrač u istoriji kluba.

Panajotis i Jorgos Angelopulos zauzeli su centralno mjesto tokom ceremonije koja je održana tačno dvije godine nakon što je Spanulis završio igračku karijeru.

”Ono što ljudi vide samo djelimično objašnjava čuda koja smo postigli u Vasilisovoj eri. Otišli smo na Fajnal For, došli do vrha i tamo ostali. Vasilis je donio svoju auru u Olimpiakosovu svlačionicu, a sada nastavljamo borbu za vrhu Evrope.” započeo je Panajotis.

”Kad smo brat i ja prvi put pogledali spot napravljen za Vasilisa, naježili smo se jer smo pomislili što smo proživjeli. Bili su to neki od najboljih trenutaka u našim životima.’‘ priznao je Angelopulos.

Spanulis je sa Olimpijakosom osvojio tri puta Evroligu, sedam puta prvenstvo Grčke, četiri puta kup Grčke. Sa reprezentacijom je 2005. osvojio Evropsko prvenstvo, a četiri godine kasnije uzeo je bronzu, a između toga, 2006. godine okitio se srebrom na Mundobasketu.