ATAMAN O CILJEVIMA PANATINAIKOSA: Kada sam dolazio u Efes borio sam se protiv Željkovog Fenera

Novi trener grčkog Panatinaikosa Ergin Ataman govorio je o ciljevima atinskih “zelenih” u novoj sezoni, a prisjetio se i perioda kada je dolazio u ekipu Anadolu Efesa.

Turski trener je postpisao dvogodišnji ugovor sa turskim velikanom koji traži sedmu titulu šampiona Evrope.

„To nam jeste cilj i ne mogu da ga spustim. U klubu kao što je Panatinaikos, ne mogu da kažem da je cilj da igram u plej-ofu“, rekao je Ataman.

Prisjetio se turski selektor perioda kada je dolazio u Anadolu Efes iz turskog Bešiktaša 2008. godine.

„Kada sam došao u Efes, imao sam u vidu Fenerbahče Željka Obradovića kada sam pravio tim. Zašto? Zato što je Fener u tom periodu bio jedan od najboljih timova Evrope – igrali su fajnal for Evrolige svake godine, osvojili titulu. Ista je stvar sada sa Olimpijakosom. Ako uspijemo da pobijedimo Olimpijakos, to znači da smo prvaci Grčke i na fajnal for Evrolige“, rekao je Ataman.

Na pitanje kako je PAO uspio da potpiše ugovor trenerom koji je osvojio dvije uzastopne titule sa turskom ekipom.

Novi trener Panatinaikosa prenio je dio razgovora sa predjsednikom “zelenih” Dimitrisom Janakopulosom.

„Rekao mi je: ’Najuspješniji si trener u Evropi u posljednje četiri godine, ali ima još petorica-šestorica stručnjaka koji su na tvom nivou. Pozvao sam tebe zbog tvojih liderskih sposobnosti. Moramo da razbuktimo vatru ovde, dve godine nismo dobili Olimpijakos i potreban mi je neko kao ti. Radi šta hoćeš, dovedi koga želiš, imamo budžet’. I tad sam pristao“, zaključuje Ataman.

Grčki tim imaće veliki budžet za narednu sezonu, a pominju se i dolasci košarkaša Partizana Kevina Pantera i Dantea Egzuma.

Pročitajte i ovo: