Grin i Barns osvojili nagradu za rukije marta

Drugi pik na prethodnom NBA draftu, Džejlen Grin, kao i četvrti pik, Skoti Barns, proglašeni su za najkorisnije ruki igrače u prethodnom mjesecu.

Barns je bio treći po broju poena među rukijima (17,1) i drugi po skokovima (7,6), statistički oba parametra je poboljštao u odnosu na prethodni mjesec (15,2 i 6,8). Mlada zvijezda Reptorsa zabilježila je svoju najbolju partiju u ovaj sezoni 18. marta kada je u porazu od Lejkersa postigao 31 poen i 17 skokova. Barns je postao prvi novajlija u istoriji franšize koji je postigao 30 plus poena i 15 plus skokova u istoj utakmici. Ključni dio uspjeha Toronta je upravo bio Skoti tokom cijele regularne sezone, pomažući Reptorsima da stignu do 5. mjesta na istoku.

Drugi izbor na draftu je imao sjajan mart, prikazujući vrhunske igre, Grin je bio drugi po broju poena među rukijima (20,8) i prvi po postignutim trojkama (2,9). Novajlija Roketsa je postigao 30 plus poena u tri utakmice tokom mjeseca, uključujući i sjajan učinak u pobjedi protiv Lejkersa 9. marta kada je postigao 32 poena. Mjesec je završio na visokom nivou, zabilježivši četiri uzastopne utakmice sa 20 plus poena, uključujući i najmanje pet trojki. Pošto su eliminisani iz plej-ofa, moraćemo da sačekamo iduću sezonu da vidimo šta može mlada zvijezda.