BATIST O SARADNJI SA OBRADOVIĆEM I ITUDISOM: Imali su glavobolje zbog mene

Gostujući u podkastu Kajla Hajnsa, nekadašnji košarkaš Panatinaikosa Majk Batist ističe da je imao fantastičnu saradnju sa dvojicom najuspješnijih trenra u istoriji kluba iz Atine – Željkom Obradovićem i Dimitrusom Itudisom.

Obradović i Itudis su 13 godina zajedno sa klupe predvodili Panatinaikos koji je u tom periodu pet puta osvajao titulu Evrolige.

„Kada smo sarađivali, treneri Obradović i Itudis su imali savršen odnos sa mnom. U pitanju je povezanost koja će trajati vječno“, rekao je sada pomoćni trener Hjuston Roketsa, Majk Batist.

Panatinaikos je najtrofejniji grčki klub sa 39 tiutula šampiona države, a američki centar Majk Batis je devet godina proveo u timu koji su sa klupe predvodili Obradović i Itudis.

„Prve godine u Panatinaikosu mi nisu bile lake. Došao sam iz NBA i mislio sam da imam dozvolu da igram divlje, bez ograničenja. Nije mi bilo lako, morao sam ozbiljno da se prilagodim. Imao sam problematične periode tokom dugog perioda koji sam proveo u PAO, ali Obradović i Itudis su me obuzdali. Stalno su me usmjeravali ka uspjehu, znam da im nije bilo lako. Siguran sam da su imali i glavobolje zbog mene“, kazao je Batist.

Američki centar je nakon 2012. godine pojačao ekipu Fenerbahčea, da bi se posle samo jedne sezone vratio u Atinu gdje je i završio igračku

Sa klubom iz Atine osvojio je tri titule evropskog šampiona (2007, 2009. i 2011. godine).

Pročitajte i ovo: