POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO: Crna Gora na startu protiv branioca titule

Evropsko prvenstvo za košarkaše počinje danas, a mlada reprezentacija Crne Gore igraće protiv branioca titule selekcije Španije od 15 sati u grčkom Heraklionu.

Crna Gora će nakon osovojenog trećeg mjesta na prethodnom prvenstvu u Podgorici prošle godine imati veliki teret da ponovi ili popravi taj rezultat.

Ekipu Dušana Dubljevića već na startu čeka težak zadatak protiv Španije koja je prošle godine osvojila evropsku titulu, a taj meč na programu je od 15 sati.

Osim Španije u grupi B nalaze se i reprezentacije Srbije i Estonije.

Naredni meč naši košarkaši igraće protiv reprezentacije Estonije već u nedjelju od 12 sati i 30 minuta, dok u ponedjeljak od 15 sati čekaju meč protiv najboljih mladih košarkaša Srbije.

Plasman u četvrtfinale obezbijediće sve reprezentacije, a ukastiće se sa grupom A u kojoj se nalaze Turska, Italija, Belgija i Izrael.

Sa spiska selektora Dubljevića izostao je novi košarkaš Budućnost Volija Andrija Grbović koji ima problema sa povredom, dok će reprezentaciju predvoditit Fedor Žugić, Đorđije Jovanović, Luka Bogavac i Danilo Ivanović prošle godine najraspoloženiji u dresu Crne Gore.

Na spisku je 12 košarkaša koji će pokušati da u Grčkoj naprave još jedna odličan rezultat:

Petar Minić (Budućnost Voli), Danilo Ivanović (Podgorica), Fedor Žugić (Ulm, Njemačka), Lazar Radetić (Mornar), Andrija Vučurović (Primorje), Zoran Vučeljić (SC Derbi), Krsto Dubljević (Sutjeska), Đorđije Jovanović (Partizan), David Mirković (SC Derbi), Lazar Vukčević (Podgorica), Milun Mićanović (Koledž Oberlin, SAD), Luka Bogavac (SC Derbi).

Pročitajte i ovo: