Saopštenje Crvene zvezde: Bruka nije naša, ali titula jeste

Crvena zvezda Meridianbet se oglasila saopštenjem zbog svega što je viđeno u drugom meču finala KLS.

Druga utakmica finalne serije je završena tako što se igrači Partizana nisu vratili na parket, što znači da će Zvezda dobiti utakmicu službenim rezultatom.

Saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana prenosimo u cjelosti:

KK Crvena zvezda Meridianbet ogorčen je i osuđuje sva dešavanja tokom utakmice broj 2 finalne serije Superlige Srbije, ali i pokušaj iznošenja neistina od strane KK Partizan kasnim saopštenjem u kome se osim gomila laži navodi i “da je dogovor bio da se utakmica nastavi u četvrtak“?

Po kojim propisima i propozicijama?

Pokušaj spinovanja, od saopštenja spikera da se utakmica nastavlja u četvrtak, preko zasipanja javnosti gomilom dezinformacija u trenucima kada se znalo da utakmica MORA DA SE NASTAVI ISTE VEČERI uz pražnjenje tribina, imala su za namjeru da se JASNA PRAVILA pretvore u PARTIZANOVA PRAVILA!

Nažalost, sve ono na šta smo ukazivali godinama, sve anomalije, sva vrijeđanja počev od predsjednika države, preko svih u KK Crvena zvezda, predsjednika kluba, članova njegove porodice, igrača, pa i njihove maloljetne djece i trudnih supruga – postao je „folklor“ na utakmicama u kojima je KK Crvena zvezda Meridianbet nominalno gost u Beogradskoj Areni.

Ovoga puta „neko“ se zaigrao u namjeri da druga utakmica finala sa salvama uvreda i periodičnim incidentima koji su se pretvorili u nekontrolisan napad svim i svačim, bude priprema za treću utakmicu finala koja je trebalo u zagrijanoj atmosferi (u slučaju pobjede KK Partizan) da se igra u subotu u hali Aleksandar Nikolić!

Kako bi sprečili bilo kakve spekulacije i laži KK Partizan iz „kasnog“ saopštenja, igrači KK Crvena zvezda Meridianbet NAPUSTILI SU TEREN zajedno sa sudijama, ne zbog verbalnog delikta i vrijeđanja supruge predsjednika KK Crvena zvezda, već zato što su bili zasuti gomilom predmeta koji su ubačeni u teren i ka njima, počev od upaljača, flašica sa vodom, šrafova, pljuvanja…

I to nije bila njihova samostalna odluka – JER SE PRAVILA ZNAJU! Sve ostalo je NEISTINA ali i stavljanje mete na čelo pojedinim ljudima, kako bi se prekrila nečija nesposobnost i javašluk!

Nažalost, ovo je samo kulminacija svega što se događa u posljednjih nekoliko godina, na prvom mjestu licemjerja u kome se izjednačavamo sa KK Partizan, iako su sve utakmice u organizaciji KK Crvena zvezda u ABA i Superligi Srbije bile organizovane bez ikakvih incidenata! Osim pete u finalu plej ofa ABA lige, kada nam je hala ispražnjena!

Nažalost „druge“ organizovane od „drugih“ nijesu!

Prvi tim KK Crvena zvezda Meridianbet izašao je na teren zajedno sa sudijama kako bi se utakmica završila u srijedu uveče u predvidjenom roku, jer je to tako kažu propisi lige, koju KK Partizan nije igrao dvije sezone i to bez ikakvih sankcija i posljedica!

Ko ima pravo da donosi odluku da se nastavak utakmice igra u četvrtak??? I po kojim pravilima? Navijači Partizana kao što je milionski auditorijum vidio u „razgovoru“ sa igračima i trenerom njihovog kluba?

Pravila su jasna i VAŽE ZA SVE!

Dužni smo da podsjetimo da je naš prvi tim peti meč finalne serije ABA lige u sezoni 2021-2022 odigrao pred praznim tribinama, nakon pauze od preko 70 minuta čekajući u svlačionici kako bi se ispraznila dvorana. Tada je zahtjev KK Crvena zvezda da se nastavak utakmice odigra dan kasnije odbijen, a to je našem tadašnjem treneru Radonjiću lično saopštio trener KK Partizan Želimir Obradović.

Samo nekoliko dana nakon toga, uslijedilo je i saopštenje koje ironijom sudbine i danas dvije godine kasnije znači mrtvo slovo na papiru kada su NEKI u pitanju ! Zašto, vidjeli smo po svim dešavanjima u Beogradskoj Areni u srijedu uveče 05.06.2024.godine!

Dužni smo da podsjetimo javnost da je u tom saopštenju izmedju ostalog navedeno „da KK Partizan ne želi da bude dio huliganskih pirova…“?

Danas je 06.06.2024. godine, vjerujemo da se mnogi prisjećaju šta se sve događalo u međuvremenu…KK Crvena zvezda Meridianbet smatra da je nakon svih gestova dobre volje, prelazaka preko najmorbidnijih vrijeđanja, napada na igrače koji su reprezentativci ove zemlje, slikanja ispred uvrjedljivih transparenata stranaca na kojima se vrijeđaju reprezentativci Srbije, morbidnih majica i transparenata, paljenja svijeća ispred Arene… pređena crvena linija zbog nečijih hirova ili nemogućnosti da kontroliše „svoje“ pristalice. To više nije naš problem!

Svim Zvezdašima čestitamo novu titulu prvaka Srbije – devetu uzastopnu i za nas najvrjedniju, jer svaka titula se broji, a posebno one koje dolaze iz šampionata Republike Srbije zemlje iz koje smo.” zaključuje Zvezda u saopštenju.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.