ĐANMARKO POCEKO: Posvetio bih pobjedu stručnom štabu zbog podrške koju mi daju

Trener Asvela Đanmarko Poceko govorio je poslije pobjede u 19. kolu Evrolige nad Žalgirisom iz Kaunasa.

Asvel je slavio prvi put u sezoni na domaćem parketu i to vrlo ubjedljivo, rezultatom 93:79.

”Prije svega bih želio da se zahvalim Andrei Trinkijeriju jer se brinuo za mene. Nema potrebe da ih hvalim previše, igraju odličnu košarku. On je jedan od najboljih trenera u Evropi. Želim da mu se zahvalim jer je bio fin prema meni. Mi smo zaslužili više od pobjede. Mnogo puta smo bili blizu, ali nijesmo trijumfovali.” rekao je na početku Poceko.

Potom je otkrio i kome će posvetiti ovaj trijumf.

”Ne želim omalovažavati Žalgiris, ali zaslužili smo da trijumfujemo. Ne volim kada moji igrači pate, a patili su mnogo. Ovu pobjedu posvuećujem mom stručnom štabu jer mi daju podršku. Kada odlučite raditi nešto, morate biti etični. Svo vrijeme sam na istoj strani gdje je i klub i radim sa istim prfesionalizmom.” otkrio je Italijan.

Takođe, zadovoljan je i zbog navijača.

”Nekada je lakše, nekada je teže. Srećan sam zbog svega što sam uradio. Svako može misliti o meni šta hoće, ali nastaviću sa radom i dati sve od sebe. Srećan sam naravno i zbog navijača. Uvjek dolaze i podržavaju nas a mi nijesmo mogli pobjediti nikoga na svom parketu. Francuzi me tretiraju odlično. Ja sam profesionalac i razumijem da je rezultat bitan, ali daću sve od sebe da nastavim sa radom na najbolji mogući način.” zaključio je Poceko.