PRVI CRNOGORSKI DERBI U NOVOJ GODINI: Budućnost favorit, Mornaru potrebno čudo!

Košarkaši Budućnosti u prvom meču u novoj godini dočekuju najvećeg rivala iz Crne Gore – Mornar iz Bara, u derbiju koji se igra večeras od 18 časova, u sklopu 18. kola ABA lige.

Budućnost je prošlu godinu završila pobjedom nad Zadrom (57:67), dok je Mornar u već poznatom nizu poraza, a posljednji je pretrpio od Partizana u Baru (76:98).

S obzirom na lošu igru Mornara, Budućnost je možda i po prvi put veliki favorit u derbiju koji nam je godinama unazad donosio najviše košarkaške zabave.

“Plavi” derbi dočekuju sa četvrtog mjesta na tabeli, dok je Mornar zakucan za dno, a promjenama u sastavu pokušavaju da pronađu način da upišu novu pobjedu, nakon one protiv Krke na domaćem terenu koja je bila prilično davno.

Ipak, iz podgoričkog kluba su svjesni da se ne smiju opustiti jer ih Mornar uvijek može iznenaditi preokretom.

Prvi derbi susret ove sezone Budućnost je u “Topolici” prilično lako završila rezultatom 61:87.

Osim očigledno kvalitetnijeg rostera sa kojim Budućnost raspolaže, ona ovog puta ima i ogromnu prednost domaćeg terena, na kom nikada nije poražena od Barana.

“Iako se nalazimo na različitim pozicijama i jedna i druga ekipa se bore za svoje ciljeve u regionalnom takmičenju.” rekao je bek Budućnosti Brendon Pol.

“Svaka utakmica do kraja sezone za nas je biti ili ne biti, nezavisno protiv koga igramo.” naglasio je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Strateg Budućnosti Andrej Žakelj očekuje samo da njegovi igrači opravdaju ulogu favorita.

“Mornar će tražiti pobjedu, biće motivisan, spreman… S druge strane i nama je pobjeda potrebna. Od igrača očekujem da opravdaju ulogu favorita.” rekao je Žakelj.