Ergin Ataman: Nije prvi put da sam promjenio sudbinu nekog kluba

Trener Panatinaikosa Ergin Ataman govorio je za medije o uspjehu ‘Zelenih’ i plasmanu na završni turnir Evrolige.

Poslije 12 godina Ergin Ataman je prvi trener, nakon Željka Obradovića, koji je odveo Panatinaikos među četiri najbolja tima u Evroligi.

”Nije prvi put da sam promjenio sudbinu nekog kluba. Ranije sam uradio istu stvar dok sam vodio klubove kao što su Siena, Bešiktaš, Galatasaraj i Anadolu Efes. Ako ste pametni, ako ljudi vjeruju u vas i ako ima dovoljno veliki budžet, te ako ga iskoristite na pravi način onda je moguće uraditi ovo što smo mi uradili. Dimitris Janakopulos, Sani Bećirović i cijeli stručni štab. Izgradili smo dobar tim i sve funkcioniše kako treba.” započeo je Ergin Ataman.

”Naravno da je neophodno vrijeme, i za trenere i igrače. Da razumiju jedni druge, a onda je moguće ostvariti velike ciljeve ako se radi na pravi način. Srećan sam jer je Kostas Slukas moj igrač. Ima sjajno iskustvo i nevjerovatno samopouzdanje.” nastavio je Ergin Ataman.

”On me poštuje, poštuje klub i cijeli stručni štab. Lako je preko njega dati potrebno samopouzdanje i ostatku tima. Svi su dobri igrači. Svi su počeli da vjeruju jedni u druge u drugom dijelu sezone. Poslije svake pobjede pričali smo u svlačionici o tome da ćemo ostvariti plasman na fajnal-for.” zaključio je Ergin Ataman.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.