Italija deklasirala Srbiju u četvrtfinalu (U20)

Italija, aktuelni šampion Evrope za dame do 20 godina, eliminisala je sa prvenstva Srbiju sa čak 72:46.

Ženska U20 reprezentacija Srbije takmičenje na Evropskom prvenstvu u Šopronu nastavlja u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta, a naredni rival srpskog tima biće poraženi iz četvrtfinalnog duela Mađarske i Španije.

evrobasket

Italijanke su od starta nametnule ritam, Srbija je sve vrijeme bila u situaciji da juri zaostatak. Uz dosta skromne procente šuta, pa i veliki broj grešaka, to je bio veoma težak zadatak. Posebno jer je na drugoj strani bio jedan od favorita za najviši plasman na Evropskom prvenstvu u Šopronu.

Samo je Milica Matić imala dvocifren učinak – ubacila je 14 poena. Nevena Rosić stala je na devet, Nevena Vučković na 8.

evrobasket

Po svemu sudeći Italija ima još jednu generaciju sjajnih košarkašica koje pretenduju da nastave tradiciju prethodne selekcije do 20 godina, s obzirom da je 2019. godine titula prvaka pripala Italiji, a nakon toga uslijedila je trogodišnja pauza zbog pandemije.

Ukoliko Španija savlada Mađarsku već u četvrtfinalu imaćemo finale prije finale, jer, makar na papiru, Španija je uz Italiju glavni favorit za osvajanje zlatne medalje na ovom Evrobasketu.

evrobasket
Svi osvajači medalja na Evrobasketu za dame do 20 godina