Spisak Japana - dva NBA igrača u rosteru

Japan je objelodanio konačan roster od 12 pojedinaca koji će predstavljati “zemlju izlazećeg sunca” na Olimpijskim igrama.

Japan će tražiti svoje šanse za prolaz u drugu rundu prestižnog turnira kao član grupe B u kojoj se još nalaze Francuska, aktuelni svjetski šampion Njemačka i Brazil.

Trener Tom Hovase mnogo nade polaže u NBA tandem koji čine Rui Hačimura, član Los Anđeles Lejkersa i Keisei Tominaga koji je potpisao desetodnevni ugovor sa Indijana Pejsersima.

Takođe, tu je i NBA veteran Juta Vatanabe, a nakon 218 odigranih utakmica u najkvalitetnijoj ligi svijeta on se vratio u Japan gdje će naredne sezone u B ligi.

Spisak Japana izgleda ovako: Judai Baba (Nagasaki Velca), Rui Hačimura (Los Anđeles Lejkers), Džoš Hokinson (San Rokers), Makoto Heidžima (Utsonomija Breks), Akira Džejkobs (Havaj Rejnbou Voriors), Juki Kavamura (Jokohama), Kai Tus (Alvark Tokio), Keisei Tomianga (Indijana Pejsers), Juki Togaši (Čiba Džets), Hju Vatanabe (Rukju Golden Kings), Juta Vatanabe (Memfis) i Hirotaka Joši (Alvark Tokio).

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.