Jorgos Barcokas: Prikazali smo nevjerovatnu energiju

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas govorio je poslije ubjedljive pobjede nad Barselonom u četvrtom meču plej-ofa.

Ekipa iz Pireja ostvarila je ubjedljivu pobjedu u doigravanju Evrolige. Samo su Montepaski 2011. godine savladali sa većom razlikom.

”Bili smo odlučni od prvog momenta, kako ofanzivno tako i defanzivno. Sve počinje od naše odbrane koja nam daje samopouzdanje i mogućnost da uspostavimo tempo kakav nama odgovara. Pobjedili smo veoma kvalitetan i iskusan tim, a svi su dali svoj doprinos. Ne mogu reći da se ne osjećam tužno zbog onoga što su dogodilo na prethodnim utakmicama. Vidjeli ste kako u NBA ligi igrate cijelu sezonu kako treba, a onda povredom jednog igrača sve se sruši kao kula od karata. Zato mi je drago zbog doprinosa svih igrača.” rekao je Jorgos Barcokas.

Potom je prokomentarisao potencijalna dešavanja u majstorici, a pohvalio je i partiju Kostasa Papanikolaua.

”Ne želim spominjati brojeve i statistiku. Želim da kažem koliko zahvalno se osjećam, igračima i navijačima za ovako nešto. Bilo je nevjerovatno. Ne želim da govorim ružne riječi o prethodnoj utakmici. Bili smo u daunu. Uspjeli smo da se oporavimo od toga i prikažemo nevjerovatnu energiju.”

”Ogromnu zahvalnost dugujem Kostasu Papanikoloauu. Njegovi nalazi su bili loši i krvna slika, nije trebalo da igra ovu utakmicu. Kada neko žrtvuje zdravlje, da odigra na ovakav način i prikaže ovakvu borbu, primjer je za ostale.” zaključio je Jorgos Barcokas.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.