JOVANOVIĆ SE IZVINILA NAKON PORAZA: Ovo je veliki uspjeh

Bio je neizvjestan nastup Milice Jovanović u četvrtfinalu Evrobasketa protiv Srbije ali je kapitenka Crne Gore zaigrala uprkos povrede liste.

Nije uspjela Jovanović ipak da pomogne saigračicama bez na startu meča ali uprkos poraza ističe da je ponosna na ovu selekciju Crne Gore.

“Nije lako, pogotovo zato što nisam mogla pomoći svojim saigračicama i evo ovako jedno veliki izvini za sve njih. Mora se priznati da je ovo veliki uspjeh, s obzirom da se niko nije nadao da ćemo doći do ovog nivoa i još ako uzmemo u obzir ko nije sve u prvih osam. Mogle smo i ostaće velika bol i žal što nismo. Osjetile smo i tokom utakmice da možemo, mogle su i bez mene i bez bilo koje druge, ali eto, to je što je. Jako sam ponosna na saigračice i na borbu svih 40 minuta, tu smo neprikosnovene”, istakla je Jovanović.

Na pitanje da li će i dalje igrati za rerpezentaciju i dalje, 33-godišnja Nikšićanka ističe da je za Crnu Goru tu dok god ima snage.

“Nadam se da hoću, još par godina. Ako ne mogu fizički da iznesem do kraja, kao što nisam sada, tu sam da prenesem svoje iskustvo, da ih bodrim i pokažem kako i kuda. Ne treba da žalimo ni za čim, tri pobjede su mnogo više nego što je bilo ko očekivao”, kazala je naša kapitenka.

Crna Gora je takmičenja završila sa tri pobjede protiv Grčke, Letonije i Italije, dok je tri puta poražena od Španije, Francuske i Srbije.

Pročitajte i ovo: