KRAJIŠNIK ISTIČE VAŽNOST POBJEDE: Bilo je teško za gledanje i igranje

Centar ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik nakon pobjede nad Crnom Gorom ističe da je u dosta nezanimljivom meču obezbijeđen plasman na kvalfikacioni turnir za Olimpijske igre.

Dobro je krenula Krajišnik u ovom meču i brzo stigla do tri poena, ali nakon toga pod košem je dominirala crnogroska reprezentativka Nataša Mek.

Očajan šut iz igre imala je na ovom susretu sa svega jednim pogotkom iz osam pokušaja.

“Jeste, bilo je teško i za gledanje i za igranje. Vjerujem da nismo željeli ovakvu utakmicu da odigramo, to je definitivno. Na kraju bitna je pobjeda i bitan je plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre. Jako je važno da se nastavi naš niz, da se borimo i takmičimo na velikim takmičenjima. Naročito što je nova generacija tu i te djevojke su svojim radom zaslužile da budu među ekipama koje su u kvalifikacijama za Olimpijske igre”, rekla je Krajišnik.

Ističe da uprkos pobjedi, bilo dosta grešaka u igri reprezentacije koju sa klupe predvodi Marina Maljković.

“Dosta se to vidjelo danas u igri, pa su se neki laki koševi promašivali. Koliko god smo pričale mi, postojalo je to u vazduhu, ta neka stegnutost cijele ekipe. Nije bilo lepršavosti, zato i kažem da je utakmica bila teška i naporna za gledanje. Jako je bitno iz svega ovoga izvući iskustvo, negdje u budućnosti će to njima značiti”, zaključila je Krajišnik.

Srbiju već sjutra igra utakmicu protiv Njemačke, koja će odličiti petoplasiranu selekciju na ovom šampionatu.

Pročitajte i ovo: