LESOR NAPREDUJE SA OPORAVKOM: Želim da igram na Mundobasketu, nisam htio da napustim Partizan

Francuski centar Matjas Lesor zbog povrede će najvjerovatnije propustiti predstojeći Mundobasket, a za u razgoru za SDNA govorio je o povredi ali i o ralozima odlaska iz Partizana.

Francuska je u grupi sa Letonijom, Libanom i Kanadom, a Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra.

“Nisam ozbiljnije povrijeđen, u pitanju je neko uganiće članka koje je možda malo jače i to je to. Napredujem malo po malo i iz nedjelje u nedjelju se sve bolje osjećam. Imam redovne terapije kod fizioterapeuta i u trening kamp reprezentacije sam već došao povrijeđen. Frustrirajuće je kada samo možeš da gledaš treninge i utakmice”, rekao je Lesor.

Nakon odlične sezone u dresu Partizana ponovo je dobio poziv da igra za reprezentaciju Trikolora, a sada ne želi da propusti predstojeći Mundobasket.

“Stvarno želim da igram na Mundobasketu, to je kratak turnir. Ipak, rokovi su kratki i zbog toga je sve dodatno teže. Učestvujem u video analizama i tokom treninga sam na rehabilitaciji. Svi kažu da sam mnogo napredovao i da se moja uloga promijenila, strpljenje, učenje igre, iskustvo.. Mirniji sam.”, kaže francuski centar.

Sa Partizanom je prošle sezone stigao na korak od Fajnal-fora Evrolige, izabran je u idealnu petorku ovog takmičenja, a sada je govorio o razlozima odlaska iz Beograda.

“Bilo je komplikovano, nisam htio da napustim Partizan, ali činjenica da sam otišao u Panatinaikos koji je tim sa sličnim ciljevima i uvijek gleda da bude na vrhu Evrolige, pa me je motivisao i uz to potpisao druge vrhunske igrače. Znam da i u Atini može da bude luda atmosfera, pa jedva čekam da vidim OAKA Aren baš kao što je to bilo dok sam igrao za Partizan”, rekao je Lesor.

Pročitajte i ovo:

2 Komentara

    Stvarno se nadam da ce do tad biti spreman. Volio bih da ga vidim na Mundobasketu, a i ekipi bi bio od velike koristi.

    Kako god, ipak bzv sto je otisao iz Partizana.

Komentarisanje nije dozvoljeno.