Mitrović preuzeo Cedevita Olimpiju: Povratak regionalnoj košarci poslije 20 godina

Crnogorski košarkaški stručnjak Zvezdan Mitrović potpisao je danas ugovor sa Cedevita Olimpijom.

Nekadašnji selektor Crne Gore stavio je paraf na dvogodišnju saradnju sa klubom iz Ljubljane.

„Zadovoljan sam, osećaj je lijep, prisutni su velika motivacija i entuzijazam. Ujedno vraćam se u regionalnu ligu, koju sam upoznao prije dvadeset godina kada sam bio pomoćni trener u Budućnosti i naravno u Evrokupu gdje sam ostavio lijep trag. Moramo da sastavimo kvalitetnu ekipu koju čine prije svega kvalitetni igrači, momci sa dobrim karakterom koji bi svojim zalaganjem napravili dobar rezultat i time privukli navijače u dvoranu. Osnovni cilj je da vratimo publiku, da gledaju košarku i da uživaju“, rekao je novi trener Cedevita Olimpije Zvezdan Mitrović.

  • REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

Nakon neuspjelog pokušaja sa Simeonom Pjaniđanijem i Zoranom Matričem u nedavno završenoj sezoni, Cedevita Olimpija će sa crnogorskim trenerom pokušati da napravi korak dalje.

„Prioritet je dobar odabir kvalitetnih ljudi, dobrog karaktera koje povezuje dobra hemija i na taj način se može postići dobar rezultat. Pozivam navijače da dođu i podrže nas u što većem broju. U svoje ime i u ime svog stručnog štaba mogu da garantujem da ćemo dati maksimum i da ćemo pokušati da vratimo Cedevita Olimpiju na pobjednički put, posebno u evropskom takmičenju.

Učinićemo sve da bude zanimljivo za praćenje, a uz podršku navijača sve će sigurno biti mnogo lakše. Košarka se igra za navijače, želimo da dođu na utakmicu i uživaju u našoj igri, a da nas istovremeno ohrabre i da budemo zajedno u ovome. Garantujem dobar odnos, a uz dobru podršku i organizaciju uspjećemo da ostvarimo dobre rezultate“, rekao je Mitrović na predstavljanju.

Crnogorski trener je prošlu sezonu proveo u Galatasaraju sa kojim se rastao poslije svađe sa navijačima.

Mitrović je najveći uspjeh napravio sa ekipom Monako sa kojim je osvojio Evropkup 2021. godie.

Osim Monaka i Galatasaraja sjedio je i na klupi Asvela.

Selektor reprezentacije Crne Gore bio je u periodu od 2017. do 2019. godine kada je naša reprezentacija izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini.

Pročitajte i ovo: Vučević se seli u Kaliforniju?