BRUKS I BERET CIJENE ŠPANIJU: Skokovi i FIBA iskustvo mogu biti ključni

Reprezentativci Kanade Dilon Bruks i ErDžej Beret u razgovoru za ‘Eurohoops’ govorili su detaljnije o predstojećem meču protiv Španije.

Kanada je neočekivano poražena od Brazila, dok je Španija propustila priliku da se plasira dalje pobjedom nad Letonijom. Situacija u grupi L je potpuno izjednačena, pa će međusobni dueli odlučivati o tome ko ide među osam najboljih.

Na pitanje odakle prijeti najveća opasnost, Dilon Bruks je naveo dva najopasnija igrača ‘Furije’.

”Huanćo Ernangomez. On je zaista dobar igrač. Takođe, njegov brat Vili je fantastičan. Kreiraće mnogo prostora za svoje saigrače, a takođe obojica su hodajući mismeč. Nijesu sebični, znaju kako dodati i ono što je jako važno je to da su fizički izuzetno visoka ekipa. Dugo vremena igraju zajedno, a možda i ključan deo utakmice biće skokovi.” istakao je Bruks.

Beret
photo: twitter/eurohoops

Zvijezda Njujork Niksa Beret nije isticao pojedince, ali iz njegove tačke gledišta poznavanje košarke na drugačiji način, obzirom da igraju u NBA ligi, može napraviti razliku.

”Njihova najveća prednost je iskustvo. Mnogi od tih igrača su šampioni Evrolige. Ono što je važno jeste i podatak da skoro cijelu karijeru igraju košarku po FIBA pravilima. To je ono što ćemo morati prevazići.” rekao je Beret.