DENIS ŠRUDER: Odigrao sam najgoru utakmicu u karijeri

Reprezentativac Njemačke Denis Šruder prokomentarisao je svoje očajno izdanje u utakmici četvrtfinala Mundobasketa protiv selekcije Letonije.

Bek Toronto Reptorsa je u potpunsti podbacio u četvrtfinalnom duelu Mundobasketa. Protiv Letonije pogodio je svega četiri od čak 26 šuteva, ali ipak Letonci to nijesu kaznili i Njemačka je slavila sa 81:79.

”Vjerovatno sam odigrao najgoru partiju u karijeri, ali smo našli način da slavimo. Ponosan sam na ove momke koji su iskočili sa klupe. Pohvalio bih i braću Vagner koji su odigrali odličnu utakmicu.” počeo je Šruder.

Na pitanje kako je podnio loše šutersko veče imao je spreman odgovor.

”Pokušao sam ostati pozitivan. Na kraju dana ako promašujete ne možete to da kontrolišete, ali ono što se može kontrolisati je da budete pozitivni. Moram da razgovaram sa saigračima kao vođa i kapiten.” rekao je Denis Šruder.

Sa druge strane parketa istakao se Arturs Žagars, koji je odigrao maestralnu partiju i meč završio sa 24 poena i osam asistencija.

”Vlasnik sam Braunšvajga, igrao je prije godinu dana tamo. Ipak, zbog povreda nije igrao mnogo. Od tada je napredovao mnogo i moram ga pohvaliti, odigrao je zaista odlično.” zaključio je kapiten Njemačke.