EKPE UDO: Bogdan je fokusiran da Srbiju odvede do finala, Partizan može do F4

Pomoćni trener Atlanta Hoksa i nekadašnji košarkaš Fenerbahčea Ekpe Udo govorio je o nekadašnjem saigraču Bogdanu Bogdanoviću.

Udo je izdvojio lidere Srbije kroz komentar o predstojećoj utakmici protiv Italije.

”Rade dobar posao, pravi su takmičari a pravi testovi tek dolaze. Vidjeli smo da su Bogdanović i Stefan Jović najstariji, pa samim tim i vode ovaj tim. Bogdan je jako fokusiran na to da Srbiju dovede do finala.” rekao je Udo.

Pored pomenute dvojice, Ekpeu je za oko zapao i Nikola Jović, koji je oduševio u posljednjoj utakmici protiv Južnog Sudana kada je ubacio 25. poena uz 9/9 šuta iz igre.

”Prvi put sam ga zaista gledao na djelu. Bio je baš dobar, pametno je birao pozicije i šutirao, iskoristio je svoje atletske karakteristike da ode i na prodor kada je trebalo, tako da je uradio dobar posao. Sjedinio se brzo sa mentalitetom ekipe i to je dobra stvar za nekog ko je tek na početku.”

Prije šest godina on se sa Fenerbahčeom popeo na vrh Evrope, uz MVP priznanje na Fajnal Foru. Na klupi kluba iz Istanbula tada je bio Željko Obradović.

”Jako je posvećen rješavanju problema do najsitnijih detalja. Kada ko treba da se otvori, da tajming bude pravi, da se pošalje lopta na pravo mjesto. Uvijek je bio fer i dao šansu svakom, od najboljeg igrača u timu, do onih koji su manje igrali. Takav je i u životu. Zato i mogu da kažem da sam imao odlično iskustvo sa njim. Jednu Evroligu smo osvojili, drugu smo tijesno izgubili, uspomene ostaju.” rekao je Nigerijac.

Najtrofejniji evropski trener sada se nalazi na klupi Partizana, koji je prošle godine bio na korak od same završnice Evrolige.

”Mogu da kažem da je publika bila sjajna, to je posebno iskustvo. Imali su šansu da odu na F4, a nekada je samo to i dovoljno, da dobiješ šansu da budeš među četiri najbolja. Znam da je napravljeno nekoliko promjena tokom ljeta, ali vratio se Kevin Panter, koji je glavni čovjek tamo i on omogućava ekipi da gradi sve oko njega. Vjerujem da će im to značiti za dalje korake, da će ove sezone moći da se probiju do F4 a tada je sve moguće.” zaključio je Ekpe Udo.