'FARAONI' BROJALI DO 100: Meksiko potpuno podbacio

Selekcija Egipta upisala je prvi trijumf na Mundobasketu, još od 1994. godine. ‘Faraoni‘ su bili bolji od ekipe Meksika rezultatom 100:72.

Faraoni‘ su sjajno otvorili utakmicu i već nakon uvodne dionice vodili su sa 30:16. U istom ritmu nastavili su i tokom drugog kvartala, poslije kojeg su na odmor otišli sa ogromnih +24. poena prednosti, rezultatom 59:35.

Poslije pauze, došlo je do vidnog opuštanja u redovima Egipta usljed viskog vođstva, pa je Meksiko to iskoristio da smanji deficit za samo tri poena pred posljednjih 10. minuta.

Ipak, u četvrtoj četvrtini Egipćani nijesu ništa prepuštali slučaju i ozbiljnom igrom u napadu i odbrani uspjeli su da uvećaju prednost sa poluvremena i privedu utakmicu kraju rezultatom 100:72.

Ehab Amin je upisao dabl-dabl u pobjedi ‘faraona’. Ubacio je 22. poena, uz 10. asistencija i šest skokova. Dabl-dabl zabilježio je i Asim Marei koji je utakmicu završio sa 16. poena i 10. skokova. Patrik Gardner je imao još jednu odličnu utakmicu na Mundobasketu i sa 20. poena, sedam skokova i tri asistencije predvodio je Egipat do prve pobjede još od 1994. godine.

Po 21. poen u selekciji Meksika upisali su Džošua Ibara i Pako Kruz, dok je dabl-dabl upisao Pol Strol sa 11. poena i 14. asistencija. Dvocifren je bio još Fabijan Haimes sa 11. poena, uz šest skokova i dvije asistencije.