ITUDIS: Naredna utakmica biće ona najteža

Selektor Grčke Dimitris Itudis iznio je utiske nakon pobjede Grčke nad Jordanom u prvom kolu grupe C na Mundobasketu.

Grčki trener ističe kako su njegovi izabranici imali uspone i padove, ali da su na kraju ipak uspjeli da prelome utakmicu.

”Želim da čestitam svom timu na uloženom trudu i pobjedi. Nijesmo baš najbolje započeli meč, ali smo poslije dobrom odbranom i energijom dali sebi jasan putokaz kako treba da igramo utakmicu. Nijesmo mnogo gubili lopte, dok smo na drugoj strani pravovremeno targetovali Holisa-Džefersona i Ahmeta Duveriolua, kako bismo ih izbacivali iz zone komfora.” rekao je Itudis, pa dodao:

”U treću dionicu nijesmo ušli baš najbolje kocentrisani, prevashodno zbog toga što je Holis-Džeferson bio na klupi zbog problema sa ličnim greškama. Nijesmo odigrali najpametnije, što su oni iskoristili i postigli 27 poena za četvrtinu, a to nas je pogodilo. Dobra stvar je što smo poslije vratili igru koji smo imali na početku. Bio je ovo dobar debi za nas, srećni smo zbog toga. Hvala navijačima, novinarima i svima koji su došli iz Grčke ovdje da nas bodre.”

Naredni protivnik ‘Helenima‘ biće prvi favorit za zlato, selekcija SAD-a.

”Protiv Jordana sam očekivao tešku utakmicu, a protiv SAD-a očekujem još težu. Igraju sjajno, imaju odličan tim i sada nam slijedi priprema za taj duel.” zaključio je Itudis.