DORT: Znamo kako protiv Bogdana

Reprezentativac Kanade Luguenc Dort, istakao je kako njegova selekcija ima način da zaustavi kapitena Srbije Bogdana Bogdanovića.

Dort se smatra jednim od vodećih defanzivaca na turniru. Sada ga očekuje polufinalni duel prtoiv Srbije, sa čijim se kapitenom susrijetao u NBA ligi.

”Bogdan je težak rival i vrhunski je šuter. Igrali smo nekoliko puta jedan protiv drugog i znamo što treba da uradimo da ga zaustavimo.” rekao je samouvjereni Dort.

U tandemu sa Dilonom Bruksom, košarkaš Oklahoma Siti Tandera djeluje sjajno u odbrani.

”Ima dosta toga što nas diže i tjera da budemo ovakvi, ovo isto radimo i za naše klubove. To što donosimo ovom timu je sjajno, pogotovo što to radimo obojica. Dilon podigne ton, a ja moram da drži nivo, to je naša priča.’‘ rekao je on.

Ponovo je bilo riječi i o razlikama između FIBA i NBA parvila.

”Drugačije je, na to smo se i navikli. Svi igramo košarku, bez obzira na pravila.”

Luguenc je saigrač sa srpskim košarkašem Pokuševskim, koji nije mogao da pomogne selekciji na ovom Mundobasketu zbog povrede.

”Nijesam pričao sa njim, sačekaću kraj utakmice. Žao mi je što se povrijedio i nije mogao da dođe, nadam se da će gledati meč.”

Na kraju izlaganja izdvojio je najkvalitetniji segment nacionalog tima Kanade.

”Timska hemija defintivno. Mnogo vremena provodimo zajedno van parketa, znamo da ćemo biti skupa kratko vrijeme, zato smo iskoristili svaki slobodan trenutak da se bolje upoznamo.” zaključio je Dort.

Duel između Srbije i Kanade igra se danas od 10:45 časova.