BRIDŽIS: Doprinos klupe je ključan

Reprezentativac SAD-a Mikal Bridžis govorio je o iskustvu koje su stekli u dosadašnjem toku Svjetskog prvenstva.

Sastav koji sa klupe predvodi Stiv Ker, još uvijek ne zna za poraz. To je bilo i očekivano, makar za sada, dok još traje uvodna faza Mundobasketa.

”Nevjerovatno iskustvo, zaista je lijepo biti u okruženju ovakvih igrača. Mislim da je prirodno da uz vrijeme provedeno s njima i posmatrajući ih na terenu mnogo učite. Klupa je ono što sam čini toliko kvalitetnim sastavom. Čak i onda kada starteri ne krenu kako treba, imamo takve igrače na klupi da će igrati kao da su starteri po istrčavanju na parket.’‘ istakao je Bridžis.

”Naši protivnici misle da igraju dobro i da se mogu nositi sa našim starterima. Onda uđu igrači s klupe što napravi razliku. Zatim se oni vrate u igru i nastave da melju. To je fantastično i izuzetno teško za braniti.” dodao je on.

Govorio je i o stručnom štabu, koji čine Stiv Ker, Erik Spolstra i Tajron Lu.

”Nevjerovatno je koliko su posvećeni. Sve je u tome. Pretpostavio sam kako bi ovo moglo izgledati, dolazim sa Vilanove gdje sam sarađivao sa trenerom Džej Rajtom. Dovoljno vam govori i to šta su sve osvojili u svojim karijerama. Jednostavno, njihov detaljan pristup i apsolutni fokus su ono što vas pokreće svaki dan.” zaključio je Bridžis.