NESTOR GARSIJA: Poštujemo Poceka

Selektor Dominikanske Republike, Nestor Garsija, govorio je nakon trijumfa njegovih izabranika nad Italijom u drugom kolu Mundobasketa.

Argentinac je na startu konferencije istakao da ima veliko potšovanje prema nacionalnom timu Italije.

”Poštujemo Italiju, njihove igrače i njihovog trenera, zaista fantastičnog trenera. To je reprezentacija sa velikom istorijom. Kao što sam i ranije govorio, mnogo vjerujem mojim igračima. Počeli smo malo konfuzno, ali smo kasnije pronašli način na koji treba da igramo. Andres Feliz ima visok košarkaški IQ. Odigrali smo dobro protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu.” rekao je Garsija.

Istakao je kako selekcijama kao što je Italija nikada ne smijete pružiti šansu jer će je sigurno iskoristiti.

”U prvom poluvremenu smo pokušali da budemo blizu njih. Cilj nam je bio da im zaustavimo tranziciju i tako iskontrolišemo igru. Morao sam da pozovem dva tajm-auta u prvom minutu jer smo napravili četiri greške, koje je Italija kaznila. Ne smijete davati šansu ekipama poput Italije, iskoristiće je. Ovaj turnir ide od dana do dana, današnji meč je izgledao ovako, vidjećemo kako će izgledati sljedeći protiv Angole.” rekao je Argentinac.

Selektor Dominikanske Republike na kraju je iznio zanimljiv podatak vezan za njihove međusobne susrete sa ‘Azurima’.

”Italija je favorit u ovoj grupi. Igrali smo puni ponosa protiv njih, igramo zajedno i veoma sam srećan danas. Dominikanska Repbulika, do danas, nikada nije pobijedila ‘Azure’ i ovo je istorija.” naglasio je Nestor Garsija.

Dominikanci imaju dvije pobjede na isto toliko mečeva, dok je Italija na polovičnom učinku.