NJEMAČKA DEKLASIRALA GRUZIJU: 'Panceri' brojali 100

Selekcija Njemačke savladala je Gruziju u okviru grupe K na Mundobasketu rezultatom 100:73 i plasirali se među osam najboljih reprezentacija na svijetu.

Izabranici Gordona Herberta nešto su sporije ušli u meč, što je iskoristila Gruzija, koja je vodila sa 14:9 na polovini prve dionice.

Ipak, u drugoj polovini probudili su se Timan i Moric Vagner, pa su serijom od 10:0 zaključili prvu četvrtinu i vodili sa 22:16.

Tokom drugog kvartala igrala se egal utakmica, Gruzija je na momente bila bolji rival, pa je na minut do poluvremena vodila sa pola koša. Potom je Denis Šruder ponovo doveo ‘pancere’ do prednosti, a poluvrijeme je sa linije penala zaključio Moric Vagner za vođstvo izabranika Herberta rezultatom 43:41.

Drugo poluvrijeme sjajno su počeli igrači Njemačke. Serijom od 18:4 potpuno su demolirali protivnika i poveli sa 59:45. Prednost su održavali sve do kraja dionice, pa su izabranici Gordona Herberta pred posljednjih 10. minuta vodili sa 70:57.

U posljednjem kvartalu bili smo svjedoci potpune dominacije izabranika Gordona Herbeta. U posljednjih 10. minuta pokazali su sjajnu igru na oba kraja terena i bili vrlo efikasni sa postignutih 30. poena za konačnih 100:73.

Maodo Lo je sa 18. poena bio predvodnik Njemačke. Pratio ga je Denis Šruder sa 16. poena uz sedam asistencija. Moric Vagner je imao 14. poena, šest skokova i pet asistencija. Dvocifreni su bili još Obst sa 12, kao i Danijel Tajs i Timan sa po 11. poena.

Mamukelašvili je sa 19. poena bio jedina svijetla tačka u sastavu Gruzije. Pratio ga je Goga Bitadze sa 15. poena i šest skokova, a dvocifren je bio samo još Šengelija sa 12. poena.