ROJAL AJVI: Trenirali smo na betonu

Selektor Južnog Sudana Rojal Ajvi govorio je o istorijskom uspjehu svoje selekcije i plasmanu na Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine.

Selekcija Južnog Sudana juče je i zvanično, pobjedom nad Angolom, obezbijedila plasman na Olimpijske igre, što će im biti prvo učešće.

Reprezentacija Južnog Sudana je u drugoj fazi Mundobasketa savladala Filipine, a potom i Angolu, pa je kao najbolja selekcija iz Afrike obezbijedio plasman na Olimpijske igre.

”Prvo, ostao sam bez glasa jer sam stalno urlao. Zahvalan sam i želim da odam priznanje mom stručnom štabu, medicinskom timu zahvaljujući kojem su momci zdravi. Čovječe, koja utakmica! Trenutno sam bez riječi, da budem iskren. Ovo je nerealno, idemo na Olimpijske igre. Nemam šta da kažem.” počeo je Ajvi.

”Ovaj tim je zračak nade. Kao što sam rekao, poslije svake utakmice, imamo zajedništvo, ljubav i prijateljsvo, sve to imamo u našoj zemlji. Ovo što smo uradili, ova zemlja je nezavisna tek 12 godina. Uraditi ovo, za Luola Denga koji nas je okupio je zaista nevjerovatno. Skidam kapu igračima jer su nam vjerovali od prvog dana, moj stručni štab je radio naporno, ostajali smo budni noćima da radimo video analize i sada smo ovdje, idemo na Olimpijske igre. Hvala ljudima Južnog Sudana što su ostali uz nas, bodrili nas, volim ovaj tim.” dodao je selektor afričke selekcije Rojal Ajvi.

Novinare je zanimalo da li je ovo najbolji dan u njihovim životima.

”Jesi li ozbiljan? Idemo na Olimpijske igre. Olimpijske igre. To je ludo! Trenirali smo napolju. Orlovi su nam leteli iznad glave dok smo trenirali. Teren je bio poplavljen. Krenuti odatle i stići ovdje i igrati pred filipinskim navijačima. Mislim da ću plakati sada. Sjajan je osjećaj. Ovi momci su vrijedni, slušaju. ‘Kudos’ mojim momcima jer bez njih ne bismo bili ovdje. Uradili su sve što sam tražio. Sada ubiremo plodove toga, ali sada moramo nazad, da radimo i da nastavimo ovo putovanje jer ono neće stati ovdje.” zaključio je Ajvi.