SEKULIĆ PRED KANADU: Ništa nam nije poklonjeno, volio bih polufinale sa Srbijom

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Aleksandar Sekulić pred utakmicu četvrtfinala protiv Kanade za srpske medije govorio je o dosadašnjem učinku na Mundobasketu.

Slovenija se i pored poraza od Njemačke plasirala u četvrtfinale, a nakon završene grupne faze i pet mečeva na šampionata sa skorom 4-1 Sekulić je bio zadovoljan.

“Veoma važna utakmica za nas i to iz više aspekata. Najvažnije da se borimo za polufinale, imali smo možda ne najtežu grupu, ali teške protivnike. Tako da, došli smo u četvrtfinale, ništa nam nije bilo poklonjeno, morali smo da se izborimo i mislim da smo zasluženo tu. Želimo da nastavimo sa odličnim utakmicama i u završnici takmičenja”, rekao je selektor Slovenije.

Na pitanje novinara u Manili da li bi volio da se polufinalu sastane sa Srbijom imao je spreman odgovor.

“Da, veoma. Bilo bi mi veoma drago”.

Prošle godine Slovenija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva zaustavljena od Poljske, a pred duel sa Kanađanima selektor Slovenije ističe da je drugačija situacija.

“Razlika između prošlogodišnje utakmice protiv Poljske na Evrobasketu je ta da su uloge drugačije. Tada smo bili favoriti, ali ovde su Kanađani. Tako da, uloge su izmenjene, mislim da ćemo pokušati taj deo u kom su oni favoriti, a inače su odličan tim”, zaključio je Sekulić.

Pročitajte i ovo: