SLOVENIJA BOLJA OD ITALIJE: Suze Datomea na oproštaju, Dončiću tehnička zbog psovanja sudije (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Slovenije savladala je danas Italija rezultatom 89:85 u borbi za sedmu poziciju na Mundobasketu, a nakon ovog meča od reprezentacije će se oprostiti Luiđi Datome, dok je Luka Dončić zbog psovke zaradio tehničku grešku.

Slovenija je slavila zahvaljujući odličnoj igri Luke Dončića koji je utakmicu završio sa 29 poena, 10 skokova i osam asistencija. Dvocifreni u reprezentaciji koju sa klupe predvodi Aleksandar Sekulić bili su novi centar Crvene zvezde Meridianbeta Majk Tobi sa 12 poena i Zoran Dragić sa 10 poena.

Na drugo strani istakli su se Spisu sa 22, Fontekio sa 16 i Polonara sa 13 poena.

Bio je ovo posljednji meč u reprezentaciji za Điđija Datomea koji nije mogao da sakrije suze tokom intoniranje himne pred početak meča.

“Naša himna je bila emocijalna, sve je izašlo iz nas. Osjećam se zahvalno, zbog svega što se dešavalo u mom životu do sada. Hvala svma koji su mi ukazivali ljubav i poštovanje do sada u karijeri”, rekao je Datome.

Tokom jedne akcije sredinom treće četvrtine vidjeli smo zanimljivu scenu kada je Luka Dončić nakon jedne akcije opsovao sudiju zaboravivši da je on iz Bosne i Hercegovine. Slovenac dugo nije bio svjestan zbog čega je dobio tehničku grešku.

Ovu situaciju možete pogledati OVDJE.

Pročitajte i ovo: