SRBIJA BROJALA DO 115: Jović i Bogdanović u NBA ritmu pregazili Južni Sudan

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Južni Sudan u trećoj utakmici B grupe Mundoabsketa i tako se sa maksimalnim učinkom plasirala u drugu fazu.

Odlično su otvorili utakmicu izabranici Svetislava Pešića, a nakon prvih deset minuta rezultat je bio 30:20. Nastavili su “orlovi” u istom ritmu pa je na poluvremenu rezultat na semaforu bio je 56:39.

Za razliku od meča protiv Portorika kada je Srbija spustila gas u drugom dijelu meča to nije uradila protiv ove afričke selekcije.

Briljirali su NBA igrači iz Srbije Bogdan Bogdanović i Nikola Jović, a u drugom poluvremenu su do kraja zatrpali koš rivala.

Krajnji rezultat bio je 115:83, a dvojica predvondnika ove reprezentacije su postigla po 23 poena, dok je Bodanović poenterskom učinku dodao i devet asistencija.

Istakao se i Nikola Milutinov sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 10 skokova. Na drugoj strani najefikasniji je bio Kacui sa 21 poenom.

Srbija je u prvom meču protiv Kine postigla 100 poena, protiv Portorika 94, pa nakon prva tri kola ima prosječan poenterski učinak od 105 poena.

U narednoj fazi “orlovi” će se ukrstiti sa grupom u kojoj su Italija i Domenikasnka republika.

Pročitajte i ovo: