VUČEVIĆ O KVALITETIMA AMERIKE: Podmlađeni sastav željan dokazivanja, imamo i mi neke prednosti

Centar Čikago bulsa, Nikola Vučević koji predvodi našu reprezentaciju na ovogodišnjem Mundobasketu pred utakmicu protiv Amerike ističe da poštuje rivala ali da njegova ekipa ne treba da se plaši protivnika.

Crna Gora je grupu završila sa dvije pobjede nad Iranom i Meksikom i porazom od Litvanije. Prvi protivnik u drugoj fazi je selekcija Amerike koja iako bez najvećih zvijezdi figurira kao najveći favorit na ovom šampionatu.

“Biće teška utakmica. Amerika je odlična ekipa, iako je došla u podmlađenom sastavu, bez najvećih zvijezda. Sve su to igrači koji su nosioci u svojim klubovima. Žele da se dokažu, osvoje zlato i pokažu da mogu da dominiraju i bez najvećih zvijezda”, rekao je Vučević.

Crnogorski centar smatra da i naša reperzentacija ima svojih prednosti na ovom meču koje bi mogla da iskoristi.

“Imaćemo i mi neke prednosti koje možemo da iskoristimo. Moraćemo da igramo pametno, da pokušamo da ih uvedemo u prekršaje. Imamo kvalitet koji moramo da pokažemo. Moramo da ih poštujemo maksimalno, ali ne treba da ih se plašimo. I oni su ljudi. Moraćemo da odigrao najbolje što možemo. Bez straha”, rekao je Vučević.

Crnu Goru i Amerika će sjutra odigrati meč druge faze koji je na programu od 10 sati i 40 minuta.

Pročitajte i ovo:

 

3 Komentara

    Ma nesto ne vjerujem da mogu bas Ameriku da dobiju. Mozda nekim slucajem.

    Na mladjima svijet ostaje…😂

    Svim srcem za Crnu Goru

Komentarisanje nije dozvoljeno.