ŽORDI FERNANDES: Naš cilj je plasman na Olimpijske igre

Selektor Kanade Žordi Fernandes govorio je za novinare nakon što su njegovi izabranici savladali selekciju Libana sa ubjedljivih 128:73.

Kanada je odigrala sjajnu utakmicu i upisala još jednu ubjedljivu pobjedu.

”Vidjeli ste sve, imali smo 43 asistencije i to je sada novi rekord. To pokazuje koliko se vodi računa o posjedu, da se igra napravi način. Nekada u ovakvim utakmicama igrači previše driblaju, ja sam ponosan što su momci odigrali onako kako su odigrali. I ne govorim to zato što je Tre Bel-Hejns tu, ali čast je dijeliti sto sa njim.” rekao je Fernandes.

On se dotakao i Lengviza Dorta, koji nije igrao u drugom kolu.

”Ovo je bio meč gdje smo imali 11. igrača koji su mogli da se rotiraju. Dort nije igrao radi prevencije, ali bio je tu da podrži ekipu.”

Šai Gildžus-Aleksander bio je prva zvijezda tima, što ne krije ni selektor Kanade.

”Šai je poseban košarkaš. Takvi igrači više uče nas trenere, nego što mi učino njih. On je sposoban da postiže poene za nas, da kreira, da bude lider. On održava svoj standard i zato je takav kakav je u NBA. Trebamo njegova izdanja i liderstva. Grupa sa kojom radim je sjajna. Sada se okrećemo narednoj utakmici, jer uvijek je naredna utakmica najbitnija. Letonija je sjajna ekipa, ima dosta šutera i imaju dosta svojih navijača.” istakao je Fernandes.

Njegova selekcija ima jasan cilj.

”Kao što znate, rođen sam u Evropi i imam iskustva sa FIBA pravilima. Naš cilj je da se plasiramo na Olimpijske igre, na koje nijesmo bili pune 24. godine.” otkrio je Fernandes za kraj.