Atlanta ubjedljiva u Emvej Centru

Orlando Medžik je, u svom Emvej Centru, dočekao ekipu Atlanta Houksa i pretrpjeli su ubjedljiv poraz, rezultatom 108:125.

Gosti su sjajno igrali u prvom poluvremenu. Sa 38. poena u prvoj dionici, nagovijestili su još jedno košmarno veče za igrače i navijače Orlanda. Do poluvremena, Atlanta je imala ubjedljivih +20. i vodila je rezultatom 50:70.

Ni u trećoj četvrtini, nakon odmora, košarkaši Orlanda nisu mogli doći do svog ofanzivnog ritma, a defanzivni maltene nemaju od početka sezone, pa su igrači Atlante dodatno uvećali prednost pred posljednjih 12. minuta, bilo je 76:100.

U posljednjoj dionici, druga petorka Houksa odigrala je solidnu četvrtinu, onoliko koliko je bilo potrebno da se zadrži ubjedljiva razlika. Konačan rezultat bio je 108:125, i tako je Orlando upisao i 6. uzastopni poraz.

Franc Vagner bio je najefikasniji u redovima Orlanda sa 22. poena. Pratio ga je Paolo Bankero sa 20. a dvocifreni bili su još Ros i Kol sa 12, odnosno 11. poena.

Tre Jang upisao je dabl-dabl sa 30. poena i 14. asistencija. Dežonti Marej dodao je 27. poena, 6. asistencija i 3. skoka, a Klint Kapela je, takođe, stigao do dabl-dabl učinka 20. poena i 12. skokova.

Atlanta sada ima 12. pobjeda i 10. poraza, dok je Orlando na svega 5. pobjeda i čak 17. poraza. Houksi u sljedećem kolu dočekuju Nagetse, dok će Orlando gostovati Kavsima.