BOSTON PRODUŽIO SERIJU: Prvo slavlje u "TD Gardenu" i nada Seltiksa da mogu do preokreta

Košarkaši Bostona produžili su finalnu seriju Istočne konferencije nakon druge pobjede zaredom nad ekipom Majami hita koja je završena pobjedom domaćina u “TD Gardenu” rezultatom 110:97.

Rezultat u finalnoj seriji sada je smanjen na 3:2 pa Boston i dalje ima šansu da postane prva ekipa koja je uspjela da preokrene rezultat u seriji posle tri startna poraza u NBA ligi.

Boston je već u prvoj četvrtini stekao 15 poena razlike kada su najviše zahvaljujući raspoloženim Deriku Vajtu i Džejsonu Tejtumu stigli do rezultata 35:20.

Dvojica košarkaša prvu dionicu su završili sa 12 odnosno 11 poena i tako najavili novu prvu pobjedu u “TD Gardenu” u ovoj seriji.

Pomoć su imali u Smartu koji je postigao osam poena u ovom periodu igre koji je prelomio meč.

U nastavku je ekipa Džoa Macule samo sačuvala prednost i seriju vratila u Majami gdje će se igrati šesti meč ova dva rivala.

U ekipi Bostona do kraja su podijelili poene, a najefikasniji je bio Derik Vajt sa 24 poena, Smart je postigao poen manje, dok su po 21 poen postigli Braun i Tejtum.

Kod gostiju najefikasniji je bio Dankan Robinson sa 18 poena, dok je dva poena manje postigao Adebajo. Meč ispod očekivanja odigrali su Džimi Batler koji je zaustavljen na 14 poena i Kajl Lauri koji je kao i u prethodnom postigao svega pet poena.

Naredni meč u Majamiju na programu je u nedjelju od dva sata i 30 minuta.

Pročitajte i ovo: