DRAMA U NJUJORKU: Bridžis uzalud pogađao, Portland slavio u produžetku (VIDEO)

Košarkaši Protland trealblejzersa savladali su večeras Bruklin netse u Njujorku nakon produžetka rezultatom 134:127, a domaćoj ekipi nije pomogao ni super raspoloženi Mikal Bridžis.

U prvom poluvremenu Netsi su uglavnom imali jednocifrenu prednost, a na odmor se otišlo rezultatom 52:50.

Vođstvo su Netsi zadržali i u trećoj dionici u kojoj po prvi put stižu do dvocifrene prednosti posle trojke Mikala Bridžisa (82:72).

Sve se promijenilo u posljednjoj dionici kada Portland preuzima vođstvo, a posle tri poena večeras raspoloženog Simonsa našli su se u zaostatku od sedam poena (108:101).

Na scenu tada ponovo stupa večeras raspoloženi Bridžis koji je najprije smanjio rezultat sa pet vezanih poena, da bi gledali uzbudljivu završnicu u finišu.

Posle poena Šarpa na šest sekudni do kraja, Bridžis je preuzeo odgovornost i na 1,2 sekund do kraja pogodio za izjednačenje Netsa i uveo meč u produžetak svojim 35. poenom na utakmici.

Borba se nastavila i u dodatnih pet minuta, gdje je slavu raspucanim Simonsu na jednoj, i Bridžisu na drugoj strani ukrao Brogdon.

Sa dvije vezane trojke doveo je Portalnd da na minut i po do kraja meča do prednosti od četiri poena (127:123).

Ponovo je Bridžis približio domaćina na tri poena zaostatka (128:125) na minut do kraja ali je Brogdon novim košem najavio pobjedu Trejalblejzersa.

Do kraja je sa linije bacanja Simons bio nepogrješiv pa je postavio konačan rezultata 134:127.

Simons je bio najefikasniji u Portalndu sa 38 poena i 11 asistencija, Šarp je postigao 21, dok je “junak” Brogdon utakmicu završio sa 18 poena.

Na drugoj strani Netsima nisu pomogla ni 42 poena Bridžisa.