POVRATAK VEJTERSA? Poslije tri godine pauze želi nazad u NBA

Nekadašnji košarkaš Klivlenda, Majamija i Lejkersa, Dion Vejters, kaže da je spreman da ponovo zaigra u NBA ligi poslije trogodišnjeg odsustva.

Nekadašnji četvrti pik na draftu 2012. godine posljednji angažman imao je 2020. u Lejkersima sa kojima je tada i osvojio titulu.

Međutim, nakon toga više nije bilo NBA ekipe koja ga je željela zbog njegovog prgavog temperamenta. Dok je bio član Majamija, gdje je igrao i najbolju košarku u karijeri, suspendovan je čak tri puta u istoj sezoni.

Jednom zbog negodovanja zbog uloge u timu, drugi put zbog kolača sa marihuanom i treći put kada je objavio sliku slavlja svog rođendana a treneru Spolstri je prijavio da je bolestan.

Danas, tri godine kasnije, zatečen je kako trenira u Las Vegasu, a istakao je da mu je potrebna nova prilika da se dokaže u NBA ligi.

”Zdrav sam i samo želim šansu da pokažem da više nijesam ona ista osoba koja sam bio. Znam da mnogo ljudi priča o tome i da bi trebalo da se vratim na teren, ali za mene je više od toga važno da pokažem ljudima da sam se promijenio. Zato sam ovdje i dalje imam istu ljubav prema igri.” rekao je Vjeters.

”Iznevjerio sam Majami, a bili su dobri prema meni. Sve se događa sa razlogom, pogledao sam sebe u ogledalu, preispitao se i sve što želim je da nastavim dalje.” dodao je Dion Vejters.

Inače, Vejters se u međuvremenu izborio sa još jednim velikim problemom, anksioznošću.

”Kada sam presatao da igram, anksioznost me je razbila. Bio sam u konstantnom strahu šta dalje da radim i šta će se desiti. Sada je to iza mene, psihički i fizički sam zdrav i spreman sam pokazati da vrijedim.” završio je Vejters.