DONČIĆ DOMINIRAO U DERBIJU TEKSASA: Hjuston nemoćan u 'Amerikan Erlajns Centru'

U derbiju Teksasa Dalas je na krilima Luke Dončića savladao Hjuston Roketse u svom ‘Amerikan Erlajns Centru’ rezultatom 121:115.

Tokom većeg dijela prvog poluvremena ekipa Dalasa bila je dominantna i u jednom trenutku vodila je sa maksimalnih 14 poena prednosti. Ipak, u završnici druge dionice Hjuston se probudio i na poluvremenu rezultat je bio 54:50.

Problemi za Dalas nastavili su se i početkom trećeg kvartala. Hjuston je igrao mnogo bolje u napadu i odigrali su najefikasniju četvrtinu sa 38 ubačenih poena, što je bilo dovoljno za prednost rezultatom 84:88 pred posljednjih 12 minuta.

Ipak, Luka Dončić bio je nezaustavljiv u četvrtoj dionici. Odigrao je svih 12 minuta i za to vrijeme ubacio 12 poena, a pratio ga je Irving sa 11. Njih dvojica režirali su preokret i na kraju donijeli pobjedu Dalasu rezultatom 121:115.

Luka Dončić je bio na korak od tripl-dabla sa 41 poenom, uz po devet skokova i asistencija. Kajri Irving je meč završio sa 27 poena, dok je Derik Džons Džunior sa klupe dodao 15 poena, uz šest skokova.

Kod Hjustona istakao se Alperen Šengun sa 31 poenom, devet skokova i šest asistencija. Po 16 poena dodali su Bruks i Smit, dok je Fred VanVlit upisao dabl-dabl sa 10 poena i 12 asistencija.

3 Komentara

    Ocekivano od Luke bravo

    On ne prestaje da iznenađuje.

    Doncic standardno dobar.

Komentarisanje nije dozvoljeno.