GASOL I PARKER PO ULASKU U KUĆU SLAVNIH: Sjajan uspjeh za evropsku košarku

Pau Gasol, Dirk Novicki, Toni Parker i Greg Popovič postali su novi članovi Kuće slavnih u Springfildu.

Pau Gasol je u NBA ligu stigao 2001. godine. Draftovan je od strane Memfis Grizlijsa, da bi potom branio boje Lejkersa, sa kojima je dva puta postao NBA šampion, kao i za San Antonio Sparse i Milvoki Bakse.

”Kada sam došao u SAD, bila su velika očekivanja. Samo sam želio da moja zemlja bude ponosna. Ne počinjete da igrate košarku kada ste već uspjeli. Ne kažete: ‘Želim da budem član Kuće slavnih’. Pokušavate da budete najbolji što možete, da budete odličan saigrač, osvajate šampionate. Ako to uradite, sve dolazi na svoje mjesto.” rekao je Gasol.

Ovom prilikom podijelio je veliko zadovoljstvo što u Kuću slavnih ulazi zajedno sa Dirkom i Parkerom.

”Možemo biti veoma ponosni što smo podigli međunarodnu igru na viši nivo i veoma ponosni što vidimo kako igrači sada rade isto. Veoma je posebno podijeliti ovaj trenutak sa Novickim i Parkerom.” zaključio je Gasol.

Nakon njega govorio je Toni Parker, prvi Francuz koji je ušao u Kuću slavnih.

”Djeluje nerealno jer nikad nijesam mislio da neko poput mene može doživjeti tako nešto. Posljednje dvije nedjelje bile su nevjerovatne, radio sam na svom govoru, bio nostalgičan i shvatio sve što smo postigli sa Sparsima. Bilo je nevjerovatno putovanje i osjećao sam se veoma blagosloveno.” rekao je Parker.

4 Komentara

    Lijepo, lijepo procitati i nesto ovako.

    Veliki igrači….

    Kakve glave i kakva generacija sporta generalno..

    Davno su oni to oposlili i zasluzili pozicije na kojima su trenutno

Komentarisanje nije dozvoljeno.